Aubergine istedet for burgerboller? Jo, det er seriøst lækkert 😀

Ingredienser til 2-4 personer:

  • 1 stor aubergine 
  • 1 butternut squash (til fritter)
  • Friske Grøntsager du kan lide som fyld
  • (For guacamole) 2 avocadoer, løg, tomater, citron, yoghurt natural, hvidløg
  • Oliven olie
  • Salt, peber og andre krydderier du godt kan lide (jeg er ret vild med chiliflager og frisk persille.)

Ideer til Fyld til burgeren:

  • Skiveskåret agurk, iceberg blade, røde løg i ringe, grøn og rød peber, eller andet friske rå grøntsager du godt kam lide. 
  • Guacamole 
  • Grillet eller ovnbagt kylling evt med ost på toppen
  • Humus (se mine opskrifter på disse her)
  • Ost

Mig selv bruger friske rå grøntsager, guacamole og humus som fyld! Det er virkelig bare lækkert! 

Instruktioner:

  1. Forbered guacamolen(mas 2 avocado, saft fra en halv citron, 100-150s gram yoghurt natural, små stykker tomat og løg, lidt hakket hvidløg, salt og peber og voila en lækker guacamole er klar!)
  2. Lav butternutsquash fritterne i ovnen (du kan også lave af gulerødder, sød kartoffel, rødbede osv) . Skræl og skær dem i lange stænger ligesom fritter, put dem på bagepapir på en bageplade og hæld olie, salt og peber over, bland dem sammen med fingrene, så du er sikker på alle har fået noget af olien, også skal de ellers bare i ovnen i 175-180 grader for ca. 30-40 minutter! 
  3. Lav din fyld klar. Humus, kylling eller hvad du nu gerne vil have i burgeren.

Så er det tid til at lave “burgerbollerne” klar – og det er nemt!

  1. Opvarm ovnen til 175 grader
  2. Skær tynde auberginen i tynde Skive og put dem på bagepapir på en bageplade som vist på billedet herunder.
  3. Pensl dem med oliven olie, evt lidt tamari soya og salt, peber og andre krydderier. 
  4. Bag dem for 20-25 minutter eller indtil deler lettere brunet.

“Brugerbollerne” er nu klar til brug. Nu kan du bygge burgeren ligesom du har lyst, og spis dig mæt på en sund måde i burger uden at du skal føle dårlig samvittighed ?

Spis fritterne til som en ret ved siden af – evt med en god øko mayonnaise til, og mig selv tager også altid en frisk salat som en ekstra!