Dadelkugler

Auberginelasagne med plantebaseret “kød”-sovs

Kan en lasagne være rene planter? Ja det kan den faktisk godt, nej denne er selvfølgelig ikke som en klassisk dansk lasagne. Men det er lag-på-lag metoden og en hjemmelavet “kød”-sovs spækket med grønsager og planter 😀

Ingredienser “kød”-sovs:
2 fed hvidløg
1 porre
2 portobello svampe
1 rødløg
1 løg
1 dåse sorte bønner (alternativ kan du bruge kidney bønner eller butter beans/lima bønner. Husk de skal være opblødt og kogt:-))
3spsk soya sauce
pizza/pasta sauce
krydderier
salt, peber
Grønsagerne hakkes og steges i en gryde med soya sauce. Brug grydeskeen til at hakke lidt i bønnerne mens det steger. Efter 15-20 min ca, tilsæt 3-5 spsk pizza/pasta sauce og lad det simre til opnå en konsistens af en lidt mere “samlet masse”. Tilsæt til slut 1 frisk-reven gulerod.

Så har du en lækker “kød”-sovs klar. Jeg byggede lidt videre på det, og lavede så en lidt “alla” lasagne:

Til resten af retten:

1 aubergine skæres i tynde skiver og drysses med salt+peber og bages i ovnen i 20 min ved 185 grader.
Auberginerne tages ud og læg skiftevis aubergineskiver samt bønneblanding i et ovnfast fad. Altså læg lag på lag ligesom lasagne. Det hele bages samlet i ovnen ved 185 grader 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler