Verdens nemmeste crispy ristet musli

Fiberrige gulerodsboller

Boller er altid rare at have. Jeg laver ofte en god portion som jeg så fryser ned og har i min fryser – så kan man altid lige hive op hvis man får besøg, skal have en med på madpakke, eller bare får lyst til en bolle 😀

  • 50 gram gær
  • 2½ dl fingervarmt vand
  • 300 g groft hvedemel (jeg brugte lidt forskelligt mel, bl.a. en melblanding med malt, deraf farven på mine boller – men groft hvedemel er super)
  • 250 gram grovvalsede havregryn
  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram gulerødder revne
  • 1 dl olivenolie
  • 2 håndfulde rosiner/tranebær (kan undlades)

Instruktioner:

Rør gæren ud i vandet. Put mel og havregryn i vandet og rør rundt. Herefter tilsættes de revne gulerødder, olie, kerner og evt tørret frugt og ælt dejen.
Hefter skal dejen hæve i 15-20 minutter med et viskestykke over sig.
Når dejen er færdig med at hæve så rul den til en lang pølse og skær den ca 10-12 stykker . Form disse stykker som boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 45-60 minutter og bag dem i 10-15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste crispy ristet musli