Tips og fod-øvelser til knyster på fødderne/hallux vagus

Inspirations opskrifter til grønnere mexicansk mad

Jeg elsker mexicansk mad, og har faktisk også lavet en del opskrifter som er lidt alternative og indeholder mere plantemad, men stadig er mexicansk-smagsrige.

Nu er det ikke fordi at der er noget som sådan galt med mexicansk mad, men jeg kan godt lide at eksperimentere og lave alternativer til folk som gerne vil have skruet op for grønsagerne af en eller anden årsag – og derfor synes jeg at jeg vil dele lidt opskrifter fra min opskrifts bog (som iøvrigt kan fåes som e-bog til 49,- ) 😀

Tacoskaller/pandekager/savoy kålsblade

Tag de store savoy kåls blade og hæld dem over med kogende vand. Bladene er nu klar til at blive fyldt, og fyld dem med hvad du har lyst til. Disse er fyldt med hjemmelavet guacamole (opskrift nederst), salsa sovs og majs.

Jeg fylder dem også tit med min “mexicanergryde” som laves således:

Svits 2 løg, 3 fed hvidløg, ½ chili i en gryde med olie. Tilfør krydderier efter smag (karry, gurkemeje eller hvad du foretrækker). 1 håndfuld champignon, 2 tomater, 1 dåse kidneybønner, en halv squash/courgette og en halv aubergine hakkes og tilsættes gryden. 1 dåse flåede tomater, og en taco sauce tilsættes sammen med himalaya salt og kværnet peber.

Lad retten simre i ca 30 minutter og brug den som fyld til kålsbladene.

Til de fyldte kålsblade lavede jeg også lidt nachos, og tilførte noget ekstra grønt i disse. Alternativt kan man udelade nachos-chipsene og bruge mange flere grønsager – dét har jeg også ofte gjort, og det smager tilmed forrygende ;-D

“Nachos Sissel Style” er faktisk meget simpel, det var faktisk bare en tøm-køleskabs-ret som endte ud med at blive ret god. 😀

En pose tortilla chips og grøntsager skåret i skiver og både – jeg havde et halvt blomkålshoved, 6 forkogte kartofler, en dåse majs og grønkålsblade. Alt kommes i et ovnfast fad og der tilsættes lidt forskellige krydderier det hele vendes med hænderne, evt tilsæt en salsa/taco-sovs (men ikke for meget da alle chipsene så mister deres sprødhed – griner), på toppen puttede jeg cheddar og gouda ost også bagte det i ovnen for ca 20 min ved 180 grader vand luft 🙂

Hjemmelavet guacamole

Pres saft fra en halv citron i en skål.

1 tomat, 1/2 rødløg, 1 fed hvidløg hakkes helt fint og puttes i skålen med citronsaft.
Mos 1-2 avocado med en gaffel og bland det i skålen. Tilsæt salt og peber efter smag.
Voila en lækker guacamole er klar 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips og fod-øvelser til knyster på fødderne/hallux vagus