Fyldte portobello svampe på 1 min

Plantebaserede jule havregrynskugler

Der skal hverken bruges sukker eller smør – og alligevel smager de ( i min optik) endnu bedre end de klassiske havregryns kugler man normalt laver til jul. Havregrynskugler har altid været min klare favorit når det kommer til jule-bag. Så da jeg fik fyldt dadellageret den anden dag, tænkte jeg at udvikle en ny – og lidt mere julet version 😀

Til 10-12 stks er brugt følgende (så du kan med fordel fordoble portionen :-D)

10 Juicy Dates – fjern stenene

2 spsk usødet kakao (bage kakao)

5 spsk havregryn

1 spsk kaffe

Saft fra 1 hel clementin

Valgfrit: 1-2 dråber romessens

1 tsk kokosolie

1 knivspids salt

Evt Kokosmel, kokosflager, hakkede mandler, kakao eller havregryn til at rulle kuglerne i.

Fremgangsmåde:

Fjern stenene fra dadlerne og blend alle ingredienser pånær havregryn. Alternativt mos dem sammen med en gaffel.

Tilsæt havregryn og ælt til du har en stor fast form kugle. Del herefter i små bidder og rul til kugler. Tril dem evt i kokosmel, havregryn, kakao etc.
Opbevares i køleskab 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte portobello svampe på 1 min