3-2-1 SNICKERS BITES og chokolade overtrukket rosiner

Lilla spidskål salat med hokkaido


I forbindelse med at jeg stod for det grønne til julebordet, fik jeg udviklet min egen “rødkåls” salat. Egentlig er jeg ikke helt vildt tosset med rå rødkål, og derfor blev varianten lilla spidskål istedet 😀 men man kan naturligvis lave den på rødkål – eller hvilken som helst anden kål!

Til denne portion er brugt:

1 helt lilla spidskål

1 rød peberfrugt

1 lille bagt hokkaido græskar

1 appelsin

saft fra 1 appelsin

3 spsk æblecider eddike

3 spsk soya sauce

salt, peber

Instruktioner:

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl, skræl, udhul og skær græskarret i små stykker

Læg dem på bagepapir på en bagerist, kværn salt og peber over – og evt hæld lidt olie og soya over

Bag dem i ca 30 min – indtil de er møre

Skær spidskålen i tynde strimler, læg dem op i en skål, tilsæt soya og æblecider eddike, pres en appelsin over, samt salt+peber og “massér” den igennem. Altså lidt ligesom at ælte en dej. Det gør kålen meget lækkere og “blødere” at spise.

Skær 1 appelsin og peberfrugt i små stykker og bland dem i.

Når Hokkaido er færdige og kølet af, vend dem med i salaten, put det hele i det ønskede salatfad og top evt med ristede kerner, mandler eller andet topping.

Velbekomme 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3-2-1 SNICKERS BITES og chokolade overtrukket rosiner