Den spanske hverdag

Løbesko junglen! Og mine ord om “snydeskoen” Vaporfly NEXT%

Hvilke løbesko bruger du? Er nok ét af de spørgsmål jeg får flest af, og det forstår jeg egentligt godt – for at finde de rigtige løbesko – dét kan være en KÆMPE jungle 😀

Jeg har i dette indlæg valgt at komme nærmere ind på hvilke løbesko JEG bruger, i hvilke sammenhænge og enkelte har jeg fortalt oplevelsen af.  Jeg har en del løbesko, da jeg gerne skal have til lidt af det hele. Jeg løber aldrig i den samme sko flere dage i streg, og skifter mellem hvilke slags jeg løber i, alt efter hvilken slags træning eller løb jeg har.

^ Ja, det er så min samling – lige omkring de 20 stks.. Griner.. Så mange behøver man selvfølgelig ikke have! Men jeg mener klart det er vigtigt at have lidt forskelligt at veksle mellem hvis man løber hver dag 🙂

Til slut i dette indlæg vil jeg komme med mine ord om den omtale “snydesko” Vaporfly NEXT % – som jeg netop selv lige er blevet en ret glad ejer af ;-P

Først vil jeg understrege at disse er sko JEG synes fungerer, og jeg vil kraftigt anbefale dig at tage ned i løbebutikker og finde de sko der passer lige til dig 🙂

Til “mængde-træning” og rolige ture. Dvs hvor jeg er enten på lange ture eller ude og løbe en let tur uden nogen form for intervaller (dvs det meste af min træning).:

Nike Zoom Fly 3 – LINK HER

En sko jeg lige skulle vende mig til, og føltes lidt stiv i starten. Men efter en del ture i den er den blevet min favorit. Jeg har både herre og dame model, hvor herre modellen er den jeg bruger mest, da den har ekstra plads til fødderne og mine knyster. Har en cabon plade som giver en kanon fremdrift! Men jeg tror ikke at det er en sko for alle.

Nike Zoom Fly Flyknit – LINK HER
Her oplever jeg en god “lethed” da stoffet ikke vejer særlig meget, samt det er meget elastisk og derfor giver god plads til mine knyster. Denne har en cabon plade der giver en “trampolin”-effekt når man rammer jorden.

Nike Air Zoom Pegasus 36 – LINK HER

Bare en dejlig mængde sko, let og komfortabel. Ideel træningssko til de fleste!

Ved tempo-ture eller interval træning i skov løber jeg i:

Nike Zoom Fly Flyknit

Nike Zoom Fly 3

Hvis jeg har en mere specifik interval træning, eller en KONKURRENCE så varmer jeg op i Nike Pegasus 36 eller en Nike Zoom model.

Herefter skifter jeg til:

Ved cross-intervaller (meget mudret) / cross stævne-løb:

Brooks Mach 18 (pigsko) her tilpasses længden på piggene alt efter hvor terrænet – LINK HER

Ved trail intervaller/ trail konkurrence løb:

Icebug Acceleritas – LINK HER

En følelse af “klar til kamp” super let og klar til hurtigt bevægende ben med gode knopper til at stå fast i det vanskelige terræn.

Ved specifik hastigheds træning og 5/10 KM landevejs løb:

Nike Air Zoom Streak LT 6 – LINK HER

Nike Vaporfly 4% – LINK HER

og til for helt nyligt:

Nike Vaporfly NEXT%LINK HER

Ifht Nike Vaporfly 4% og NEXT – som jo er kendt som rekordskoen. Så JA skoen er helt fantastisk. Ikke blot fremad-driften, hurtigere ben, mere overskud, godt flow og mindre ømhed BAGEFTER er hvad jeg har erfaret.

MEN samtidig vil jeg også understrege at det er en RACE-sko, og jeg ser ingen grund til at man går ud og køber en sko til over 2000kroner for at bruge den til sin træning. Skoen er LAVET til at løbe RIGTIG stærkt, og hvis man som motionist løber løber x antal gange i ugen som ren fornøjelse, tror jeg ikke du vil føle det særlig rart at løbe i den.

Skoen ligger dig i en position til at løbe stærkt, og jeg vil her istedet anbefale dig en af de først nævnte modeller, som har en langt bedre “holdbarhed” og uden tvivl vil give dig super god træning 🙂

Tænker du derimod at købe den til at løbe stærkt, lave personlige rekorder på landevejsløb osv, så JO jeg kan klart anbefale den. Det er virkelig en sko der lige giver det ekstra fart, også kan man kalde det snyd eller ej – men alle har jo adgang til at købe den, og det kræver naturligvis stadigvæk at du sætter det ene ben foran det andet 😉
Der har været diskussion om skoen skulle forbydes til officielle løb, men skoen ER godkendt, og du kan altså roligt tage den på – selv til de olympiske lege – uden at blive diskvalificeret ;-D

Har du yderligere spørgsmål? Så smid dem i en kommentar, og jeg vil med glæde svare 😀

Nike Zoom Fly 3 Dame til en længere tur indladt med tempo-træning^

Nike Air Pegasus Zoom 36 på en let trænings tur ^

Nike Zoom Fly 3 Herre på lang let løbetur ^

Icebug Acceleritas til DM 21 Km Trail ^

Nike Air Zoom Streak LT 6 til et 5km løb med en del skovunderlag  ^

Her i Vaporfly 4% på flad 10 km landevej ^

Nike Fly Flyknit til trænings tur både landevej og skov ^

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den spanske hverdag