Dét at være skadet som løber

Mit løbeudstyr og lidt forskellige udstrækningsøvelser

Der kan nederst i indlægget findes inspiration og øvelser til udstrækning af kroppen både før og efter træning 😀 Men først, så lad os da lige have en snak om udstyr 😛

Løbeudstyr 

Med noget nyt gear på vej, og at jeg er på vej tilbage i løbeskoene efter min skade, så synes jeg indlægget her passer meget godt. Jeg er nemlig blevet spurgt til hvad for noget forskelligt “udstyr” jeg bruger som løber. 

Og selvom løberlivet jo egentlig er ganske nemt, for i realiteten behøver man jo egentlig ikke andet end et par løbesko – og sågar ikke engang det hvis man er barfodsløber 😛 

Men jeg må erkende at jeg nu godt kan lide lidt forskelligt gear, og især løbeur samt mulighed for musik på mine rolige alene ture er ting jeg helst ikke vil leve uden ;-D

Når jeg løber konkurrencer, høj intensitet eller lign. så løber jeg dog hverken med telefon, musik eller lign. Det er kun på mine rolige og/eller lange ture at jeg bruger dette.

Musik

Der er nok nogen der mener det er useriøst og latterligt at løbe og høre musik – men for mig fungerer det bare super godt, og jeg synes det giver mig en ekstra motivation og energi at have noget godt i ørene. For ikke at snakke om når jeg ringer min mor eller veninder op og får en god lang snak mens jeg jogger afsted, griner.

Af høretelefoner er jeg klart trådløs typen, der er ikk noget værre end når der kommer ledninger i vejen – man kan jo blive helt fuldstændig tosset af at have sådan nogen bufflende! Jeg har det sidste lange styk tid brugt my AfterShokz, hvilke jeg faktisk har været glad nok for, jeg synes dog tit jeg har oplevet små stop i musikken fordi der nok har været problemer med signalet, og muligvis det bare er min telefon det har drillet. De har i hvert fald siddet godt på hovedet, også har de et super design. 

Men nu er jeg (heldigvis) netop blevet ambassadør for Miiego, og her må jeg jo så må nok erkende at det jeg har haft tidligere, absolut ikke kan hamle op med disse. Det er klart en favorit og uden tvivl produkter jeg kan stå inde for 🙂 Man kan bl.a. finde høretelefoner M1 (som jeg bruger) her, eller en anden fra Miiego, nemlig Al3 freedom, som også er super god her.

Løbeur

Jeg har prøvet både Suunto og Garmin af, og ingen tvivl om de begge er nogen super ure. Det jeg bruger pt er Garmin Forerunner 235, et rigtig godt ur, som jeg har været rigtig glad for, og som har været en trofast følgesvend de sidste år, gps’en, måle-enhederne osv virker fremragende. Jeg synes det er flot til hverdag også, men pulsmåleren i håndleddet har jeg oplevet rigtig mange problemer med, og synes faktisk ikke det har fungeret optimalt – men en pulsmåler i håndleddet synes jeg også man skal være lidt skeptisk overfor, der er mange måder det kan fejlbedømme hvis bare det sidder lidt forkert. Et Garmin Forerunner 235 kan bl.a. findes her

Nu er jeg jo en Apple pige, og da det nye Apple watch lige er blevet lanceret, og begge mine forældre har fået et er jeg total grøn af misundelse!! At jeg kan ringe min mor op mens hun er ude på cyklen, uden at hun har sin telefon med på slæb og generelt bare uret udseende – dét må jeg eje! Der går vidst ikke så længe før jeg skal have mig sådan et 😀 Nu mangler det så bare at Telenor mander sig op og også bliver udbyder af e-sim, for så kan man nemlig have alt sin telefon, musik osv på selve uret, og man kan altså slippe for at slæbe på en stor telefon ! Hvilket bringer mig videre til det næste : 

Mobilholder

Det kan faktisk være ret svært at finde noget som sidder som det skal, ikke irriterer, ikke falder ned osv. Jeg har især haft problemer med at finde en som ikke var for stor til min tynde arm 😀 men i Spanien findes en kæmpe stor sports butik der hedder Decathlon, og der har jeg fundet en som passer perfekt! 

Den minder lidt om denne.

Alternativt kan man også være kreativ, og jeg har faktisk før selv lavet  en hvor jeg har brugt en strømpe, elastikker og tape. Det ser knapt så high tec ud, men fungerer ganske godt – og det er jo trodsalt set vigtigste ! 

Men nøj hvor jeg glæder mig til at jeg får mit et Apple ur og ikke skal tænke på at slæbe på mobilen 😀

Restitution

Udover under selve træningen så er det også rart at have lidt til restitutionen og forebygge skader. Jeg er fx super glad for at bruge kompressionssokker, især dagen inden et løb, timerne optil og hvis jeg fx er ude og flyve op til en konkurrence. Mine fødder er lidt mærkelige, og derfor kan jeg rigtig godt lide at bruge “calf sleeves” da jeg så ikke behøver have sokker på. Dem jeg bruger er Compressport calf sleeves, og jeg er især vild med “Pro racing” modellen 😀 

Jeg har været mange forskellige cremer omkring, og min absolut bedste erfaring til ømme muskler er Biofreeze. Jeg ved ikke hvad det er at der er i den creme, men den kan seriøst et eller andet. Den er mega god at smøre på lige inden man går i seng om aftenen, også kan det ligge og virke om natten 😀 Den har meget tit reddet mine til tider ret ømme lægge (et lille husmor råd er så at tage husholdningsfilm rundt udenom, så bliver det nemlig ved med at virke istedet for at trække ind) 😀
Biofreeze kan man få her

Jeg bruger altid foamroller til at løsne kroppen op, og jeg synes bare 5 minutter på sådan en kan gøre underværker. Det gør rimelig nalder – JA, men når det er noget der virker, så er det i min optik det værd. Min foam roller er købt i Spanien, men har rigtig mange forskellige “knopper” på så man rigtig kan komme ind i musklerne. Jeg har prøvet at finde en lign her i Danmark, og denne Foam Roller fra bodystore minder lidt om min!

Jeg bruger meget tid på at strække ud og foam rolle kroppen. Jeg strækker ofte ud med en elastik, da jeg synes det fx er nemmere at få fat i baglåret hvis man sætter en elastik bag hælen og trækker bagud – som på billedet. Sådanne træningselastikker kan man få de fleste steder, de koster ikke alverden og er dejlige at have med på farten osv 😀 De kan bl.a. findes her 

Det fører mig så videre til det jeg også rigtig gerne vil fortælle lidt om – nemlig udstrækning. Jeg bruger udstræk flere gange om dagen – jeg laver altid dynamiske stræk før træning, og forsøger så vidt muligt at jeg 1 gang om dagen får lavet afslappende udstræk af de ømme muskler, ikke blot fordi jeg synes det letter ømheden, men også fordi at det fremmer min fleksibilitet. Hvis ikke vi husker at strække musklerne, så bliver de dovne og korte, også får vi altså mindre bevægelighed og fleksibilitet i dem 😀

Før træning bruger jeg som sagt dynamiske stræk, det er en del af min opvarmning og en super god måde at få musklerne igang. Det er især rigtig godt når man om morgenen lige er vågnet og steget ud af sengen og skal afsted på løbetur, som jeg ofte gør som noget af det første om morgenen. Video af hvilke øvelser jeg laver kan findes her. Jeg laver typisk 10-20 af hver!

Mine andre udstræksøvelser behøver som sådan ikke være efter træning, det kan også være om aftenen efter et langt varmt bad, foran fjernsynet osv. Rarest er bare at kroppen er lidt varm når man gør det 🙂

Øvelser jeg rigtig godt kan lide at lave er primært til benene, da det for mit vedkommende er her jeg belaster mest.

Denne er super god for hoftebøjer og forlåret

Giver et rigtig godt dybt stræk i hoftebøjeren

Et godt udstræk til læg muskulaturen, her er musklen Soleus i fokus, dvs flynder-musklen der ligger nedenunder de to yderste gastrocnemius. Skal man derimod strække de andre lægmuskler ud, er det en god idé med helt strakt ben fx. med foden af en væg, eller stå på en trappe med hælen faldene ud over som fx:

Et stræk til inderlåret, her giver det et ekstra godt stræk hvis man rækker ud efter tæerne med den ene hånd.

Træk knæet helt ind til dig selv og du får et fremragende stræk omme i ballerne 😀

Jeg håber at I kunne finde lidt inspiration og svar på de spørgsmål i havde. Hvis ikke – så sig til, så uddyber jeg gerne ! Knuuus fra mig og ha’ en fortsat super herlig derlig dag!

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dét at være skadet som løber