Råkost salat med rødbede og spidskål til grill aftenerne

Nem koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Juhuuu det begynder at ligne sommer mere og mere – og hvis der er noget der hører sommeren til – så er det altså koldskål – naturligvis serveret med kammerjunkere 😀

Normalt tyer jeg til købe-koldskål og Karen Volfs kammerjunkere – dé er altså bare de bedste! (Uden det er reklame :-P)

Mén alligevel fik jeg nu en idé til at lave mine egne – veganske og lettere ernæringsforbedrede kammerjunkere, og det kom der et ganske godt resultat ud af 😀

Kammerjunkere

80-100gram hvedemel 

40gram havregryn (blendes til mel)

50g plante-smør/margarine

60g sukker – jeg brugte stevia sukker

1 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

50 gram vanilje yoghurt (bruges plante som fix Alpro Vanilje eller jeg brugte bare Aria Cheasys(ikke vegansk))

Instruktioner:

Bland alle tørre ingredienser.

Smelt margarine (jeg varmede mit kort i mikro ovnen) herefter blandes/æltes sammen med de tørre ingredienser og yoghurten.

Ælt dejen godt, form og rul til kugler, og tryk dem derefter ud på bageplade som du ønsker de skal se ud.

Bages i 10-15 min 200c varm luft! (Hold øje med dem!)


Koldskål

I forhold til koldskålen, så har jeg fundet en måde at lave den på, som blot kræver 2 ingredienser, men smager meget lig koldskål 😀

Jeg blander A38 med vanilje yoghurt(gerne en god sød én af slagsen, jeg bruger Cheasys). Blandings fordelingen er halv/halv og hvis man ønsker det mere sødt eller syrligt kan man altid tilsætte lidt ekstra sødme(sød, sødemiddel, sukker etc) eller citron (syrligt).

Versionen på billedet er også blandet med lidt jordbær saft!

Velbekomme 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Råkost salat med rødbede og spidskål til grill aftenerne