Plantebaserede jule havregrynskugler

Nemme veganske pebernødder med ingefær

De hurtige bemærker måske at dåsen er halv-tom og December ikk engang er startet – ups 😀 Nisserne er åbenbart allerede begyndt herhjemme– eller også er det mig der ikke har kunnet holde nalderne fra kagedåsen .. griner 😀

 I sidste uge bagte jeg pebernødder til os alle på kollegiet, som vi kunne nyde i starten af december. Problemet var så bare at jeg jo godt vidste hvor de stod, så nu er det ligesom om portionen er formindsket! Men så måtte jeg jo bare lave en ny portion – og derfor testede jeg af om de kan laves veganske – hvilket de bestemt kan! 😀 Disse er super lækre og dejligt krydrede! 

Altså.. lige når det kommer til pebernødder så synes jeg ikke smør, mel og sukker skal spares på. Men derfor kan man jo stadigvæk godt skænke klimaet og dyrene en tanke og lave en vegansk version uden æg og på plantemargarine. Opskriften er meget simpel, nem og lige til, og lyder således :

400gram hvedemel

125 gram plantemargarine eller plantesmør

200 gram sukker

1 tsk kanel m top

1 tsk kardemomme m top

0,5 tsk peber

1 lille stk reven ingefær

1 tsk bagepulver

1dl vand eller plantemælk

Margarine (sørg for det er blødt, jeg varmede mit kort i mikro) og mel blandes/æltes sammen

Herefter vendes de andre ingredienser i.

Ælt dejen godt, form og rul kuglerne.

Bages i 10-12 min 200c varm luft! (Hold øje med dem!)

Skal du julebage i weekenden? 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantebaserede jule havregrynskugler