“Hvad spiser du på en dag?” - en tur ned i min hverdagskost!

Opskrift på simpel efterårs-mos

Som jeg nævnte på Instagram har jeg brugt weekenden på at hjælpe mine forældre med at flytte (dét er ren rutine – det har vi gjort et ocean af gange gennem hele mit lov – griner 😀 ) . Igår kiggede min mor så på mig og udbrød “Sissel, jeg har sådan lyst til noget rodfrugtmos agtig” også vidste jeg hvad der skulle kreareres i gryderne til aftensmaden. Opskriften er ikke helt som denne, da hovedeingredienserne istedet var Hokkaido græskar, løg, hvidløg, chili, gulerødder og blomkål, men man kan jo bruge hvad man vil 😀
anyway, opskriften her er fra min opskriftsbog “Alternative opskrifter” til kr 49. Skulle den have interesse, så send mig blot en e-mail sisselnm@hotmail.com 😀
”KARTOFFELMOS – stor portion”
Ingredienser:
1 Butternutsquash (græskar – Hokkaido kan også bruges)
2 gulerødder
1 broccoli med stilk
1 spsk Plantemargarine (smør kan også bruges)
1 dl Mælk (eller vegansk fx kokosmælk , soyamælk, havremælk eller rismælk)
Salt
Peber
(Plejer at servere den med en god tomatsovs, nogen gange hjemmelavet, men ofte falder valget på denne eller denne med basilikum– den er nemlig mega god 😀 )

Instruktion:
Butternutsquash skrælles og skæres i grove stykker. En gryde med vand sættes til kog tilsat ½ tsk salt og butternutsquash stykkerne sættes i kog.

Gulerødder og den hele broccoli skæres ligeledes i grove stykker og puttes i gryden efter butternut squash har fået de første minutter.

Når alle grønsagerne kan stikkes i med gaffel (ca 40 min) tages gryden af blusset. Det meste vand hældes fra. Tilsæt en plantemargarine og mælk. Alt blendes med en stavblender til det er en samlet masse. Smag til med salt og peber.
Kan med fordel serveres med en let tomat-avocado-bønne salat og en hjemmelavet tomatsovs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“Hvad spiser du på en dag?” - en tur ned i min hverdagskost!