Sukkerfri veganske “Maltesers”-kugler

Plantebaseret svensk “pølse”ret

Hvis der var noget jeg ELSKEDE som barn, så var det bestemt når der blev serveret svensk pølseret til middag. Naturligvis med masser af pølser, kartofler og “ketter” ;-D

Og her har vi den så – i en noget mere ernæringsforbedret, plantebaseret, vegansk men stadig virkelig lækker udgave!

Plantebaseret svensk pølseret

Ingredienser:

(du kan naturligvis bare bruge de grønsager du har på lager)

4 fed hvidløg

3 løg

6 jordskokker

10 små kartofler

1 sød kartoffel

1 bakke champignon

3 gulerødder

6 grønne asparges

4 cl. Chili sur/sød sovs Som denne

4 cl. Ketchup

Et godt skvat soya

2 spsk eddike

Olie

Salt og peber

Instruktioner:

Skær rodfrugter (kartofler, jordskokker, sød kartoffel og gulerødder) i tilpasse skiver/stykker og kog dem i en gryde med vand til de er til at stikke i.

Mens de koger:

Svits hakket hvidløg og løg i en wok-gryde med olie.
Hak champignon og asparges og tilsæt dem i gryden så de også steges.

Når rodfrugterne er kogte, hæld vandet fra og tilsæt dem i wok gryden. Tilsæt soya sauce, ketchup, sursød sovs, eddike, salt og peber. Lad retten simre i yderligere 10-20 minutter – jo længere tid den står, jo bedre bliver det 😀

Her serveret med forskellige salater, så grønsager, det gik vi i hvert fald ikke ned på!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri veganske “Maltesers”-kugler