Fiber-protein hurtige og NEMME oste-boller!

Ganske få ingredienser, rene gode naturlige sager, spækket med både protein og kostfibre. Jo, disse boller passer vidst lige ind i #SUNDJANUAR, som der nok er mange der gør lige nu. ;-D
Da jeg idag stod med noget hytteost der skulle bruges inden jeg rejser afsted til Spanien for et par måneder imorgen, så slog det mig at jeg kunne bage boller!
Jeg udviklede nemlig denne opskrift for noget tid siden – og bollerne blev vildt gode. Idag ændrede jeg på nogle småting hvilket gav et endnu bedre resultat, og derfor synes jeg ikke at jeg ville snyde jer fra den
Ingredienser:
2 revne gulerødder
250 gram hytteost (jeg brugte den fra Cheasy)
100 gram havregryn (finvalset fungerer bedst – i videoen nedenfor bruger jeg grovvalset, men har erfaret finvalset er bedre :-))
1 dl vand
2 spsk loppefrøskaller (fx disse*)
3 spsk afskallede hampefrø (jeg brugte disse fra Vangsgaard Treat)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk honning (kan undlades)
Instruktioner:
Alt mixes sammen i en skål, formes til boller og bages ved 200grader i 25 minutter.
Bollerne skal herefter køle af for at de samler sig, også kan de ellers spises – ligesom de er. Jeg synes de er pragtfulde som en to-go bolle uden man skal til at behøve noget pålæg 🙂
Et stykke mørk chokolade smeltet derpå er nu heller ingen dårlig idé 😛
Videoen her viser hvordan de er lavet:
Så fik jeg prøvet bollerne – med 1 æg i stedet for loppefrøskaller og uden vand. Syntes de blev fine men de kunne godt have fået et par minutter mere i ovnen, da de stadig var lidt fugtige indeni 😉
Hvor mange boller får du af opskriften? 🙂