Ristet sprød mysli uden sukker på 15 min

Sprøde banan chips af 1 ingrediens!

Da jeg var i Rema den anden dag havde de en kæmpe pose “bekæmp madspild”’s bananer til 5kr. Og jeg elsker altså modne bananer, så de røg hurtigt i min kurv 😀

Hvad jeg så lige havde glemt var at jeg dagen før allerede havde købt en stor pose bananer, så nu stod jeg med ret mange bananer der skulle spises indenfor kort tid.. Jeg begyndte at skære dem ud i skiver og frøs dem ned – det gør jeg altid. Frosne bananer er en herlig snack!
Også slog det mig – gad vide om man selv kan lave bananchips?! Og dét fandt jeg ret hurtigt ud af – at JA, det kan man. Endda uden de skal friteres i olie eller drysses med sukker! Så derfor venner, den alligevel nemmeste og lækreste snacks :

Forvarm ovnen til 150 grader – varm luft

Skær bananer i meget tynde skiver

Læg bagepapir på en bagerist

Fordel bananskiverne på risten

Evt drys med kanel – det gjorde jeg på halvdelen af mine og kan klart anbefales!

Bag dem i ca 30min, hold øje med de ikke bliver sorte, men gerne godt brune, så er de mest sprøde! Selvom de nu også er gode hvis de er lidt bløde 🙂

Sluk ovnen og åbn når de er færdig, lad dem køle af med lågen åben

og VELBEKOMME 😀

Holdbarhed? Tja, jeg lavede ud af 4 bananer, og min holdbarhed var 3 timer – griner, man spiser dem hurtigt. Men er de blevet helt sprøde kan de naturligvis holde sig i en tæt lukket beholder længe 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristet sprød mysli uden sukker på 15 min