Svampet chokolade brownie med squash

Jeg går bestemt ikke ind for madspild, og med et enkelt æg i køleren, samt så mange bananer jeg ikke kan nå at få spist, tænkte jeg at jeg måtte udnytte det – og hvad er bedre end en brownie på en fredag? 😛
Planen var godt nok at den skulle gemmes til aftens”kaffen”, men da det ramte lige omkring frokost tid – så blev det nok nærmere en kage frokost frem for grønsager idag – griner! Den blev god, og dele værdig 😀
opskriften er ligetil, den kan laves vegansk hvis du skifter ægget ud med hørfrø-æg, og sukkerfri hvis du bruger sukkerfri chokolade, samt glutenfri hvis du bruger glutenfri havregryn ;-D
Ingredienser til en lille kage (4 stk)
1 æg
1 banan, most med gaffel
1/2 squash revet
2 medjol dadler – sten fjernet
2spsk havregryn
2 stk mørk chokolade, hakket (jeg brugte 85%)
1 spsk kokosolie
1 spsk kakaopulver
1 spsk agave sirup
nip salt
kokosflager til topping
Forvarm ovnen til 200grader.
Alle ingredienser (udover kokosflager) blendes med stavblender til det har fået en tynd grød eksistens.
Læg bagepapir i et lille ovnfast fad, hæld kagedejen herover i, top den med kokosflager.
Bag i 20 min ved 200grader varm luft.
Løft kagen med papiret ud af formen, og lad den køle af.
Velbekomme – se om du kan lykkes med at gemme noget til senere – griner !
Ingen kommentarer endnu