Vegansk trøffelkage

Det lyder nok for godt til at være sandt, at man kan lave en kage udelukkende på få, naturlige ingredienser, men som stadig smager af snasket studenterbrød/romkugler/trøfler fra bageren og med fuldstændig rette konsistens! Men det er ingen løgn, og min sidste dages kagelyst blev i den grad stillet (og spist til forret til aftensmad – griner 😀 ) Opskriften skal I bestemt ikke snydes for, så den kommer lige her! Følgende ingredienser puttes i foodprocessor/blendes med stavblender etc:
* 350gram butter beans/Lima bønner – drænet vægt
* 200 g friske dadler
* 3 spsk. kakaopulver med god top
* 3 spsk. kokosolie med god top
* 1 lille tsk. romessens
* 1 lille tsk salt
* 1 lille sjat vand
Når det hele er blendet sammen og fået den rette konsistens og smag – smag det til 😀 Put bagepapir i et mindre fad og tryk kage massen ud, sæt den på køl og vent 2-3 timer til den har sat sig – herefter tilsættes glasur efter eget valg – og det var her jeg failede – jeg ville nemlig lave med hvid glasur, men det blev mere noget lign der kommer ud af noget helt andet (uden at gå i nærmere detaljer – LOL 😀 ) og derfor sank det bare ned i kagen. Jeg toppede yderligere med kakaopulver, peanutbutter og kakao nibs. Mén jeg vil nok næste gang smelte mørk chokolade og lade det størkne ovenpå – så måske det er hvad du skal prøve? 🙂
Frister det at “bage” på sådan en regnvejrsdag idag?
Ingen kommentarer endnu