Nemme raw veganske hasselnødstrøfler

Veganske og sukkerfri JUUHLE-KUGLER

Okay, det er ALT for tidligt at tænke i Jul, og jeg ryster på hovedet af julekalendere og julepynt i butikker ALLEREDE?! Mén lidt har det åbenbart påvirket mig – om jeg vil det eller ej, for igår fik jeg en idé til en opskrift, som indebar julekrydderier, og det endte da også ud i nogle kugler som gav en god smag af jul. ;-P Så derfor har jeg nu, udover mine havregryns kugler,et par kugler mere, som jeg med sikkerhed ved jeg kommer til at spise en del af i december måned 😀 De er udover at være super nemme at lave, også kun fyldt med næringsrige ingredienser, også kræver de ikke de helt vilde ting fra super markedet 😀

Juuuhle kugler

opskriften giver ca 16-18 stk

Ingredienser:

5 medjoul dadler – fjern stenene

1 lille banan

1tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

nip salt

1 håndfuld rosiner hakket

25 Gram mandler hakket

40 gram havregryn (evt mere)

(Evt 2 spsk kakao) – der er ikke kakao i dem på mit billede, men tilsatte selv i en anden portion, nu er jeg jo kakao gris, og jeg synes bestemt ikke det gjorde dem dårligere 😀 

Instruktioner:

Enten put det hele i foodprocessor/blender og tilsæt mere havregryn hvis dejen er for blød. Rul herefter til kugler!

Dem på billederne er dog udelukkende lavet med håndkraft og blot en gaffel 😀 og det foregik således:

Mos dadler og banan med krydderierne – jeg brugte bare en gaffel. Tilsæt herefter resten af ingredienser og rør rundt. Er dejen stadig lidt for “blød” tilsæt mere havregryn. Rul til kugler og opbevar på køl 😀

Hvordan har du det med julen allerede er begyndt at vise sig? 😀

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme raw veganske hasselnødstrøfler