“Må du godt spise det?” Plantebaseret? Hvorfor? Og hvordan?

Yndlings sommermad! Opskrift på kold kartoffelsalat og rabarbertærte

9951ff9f-2fd6-45f9-b4c6-804ecce9240f

Opskrifterne findes nederst i indlægget 🙂

Som I måske læste på min Instagram har jeg brugt weekenden  i Trelde Næs hos mine forældre. Jeg elsker at bruge min tid sammen med dem, og synes det er rigtig vigtigt at man husker at sætte pris på sine forældre mens man har dem 🙂 Mine forældre har ikke blot fået mig til verden, de har også altid gjort alt for mig, og det er jeg evig taknemmelig for!

90763581-8a1f-4937-9676-e2c12fb2c6d3Min far elsker at lave nye projekter, og har netop lige lavet denne udendørs bruser med varm og koldt vands bruser. Fuldstændig fortryllende at stå der og vaske sig og kigge ud over vandet 😀 

Weekenden stod på træning, læsning, afslapning og madlavning. Vi fik lavet to af mine yndlings sommerretter, og da det gik op for mig hvor nemme de rent faktisk er – plus hvor god kartoffel salaten blev (den hjemmelavede dressings blandingsforhold var spor on – virkelig fantastisk!) – nå men så vil jeg altså dele opskrifterne på både tærte og “salat” med jer 😀

fae5b519-5f98-4427-b9e9-6ed6d02be243

Kold kartoffelsalat

Dertil lavede jeg en grøn salat med agurk, tomat, peberfrugt, gulerødder og avocado. Så bagte jeg løg, aubergine, squash, peberfrugt og hvidløg i ovnen. Serverede det med feta, brød og til min far et stykke fisk! 😍

Kartoffelsalat

750 gram kartofler koges og sættes til afkøling. Skæres i både og vendes med en dressing af 400gram 9% creme fraiche, 1 spsk eddike, 2 spsk sukker, salt og peber. Friskhakket purløg til top

9951ff9f-2fd6-45f9-b4c6-804ecce9240f

Har man nu rester dagen efter, så spædede jeg resterne op med at koge sød kartoffel og gulerødder , tilsætte a38, lidt ekstra rødløg, purløg, salt, peber, rørsukker og eddike 🙂 jeg vil dog klart foretrække normale kartofler da det giver en helt speciel god smag 😀

9cbc670c-c0c6-4682-b628-9b246c163af8

Rabarber tærte

500g rabarber arrangeres i et tærtefad

1 dl sukker drysses over 

Dejen:

1 dl mel

125 g kokosmel

1 knivspids bagepulver

2 dl sukker

125 gram plante-margarine 

1 æg

Bages i 25 – 30 min V 200 grader

18bbd51a-e730-4948-9ecb-3b701cf941a6

Fortsat dejlig aften til jer 😀 Og JA man må godt spise sukker OGSÅ på en mandag 😛

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“Må du godt spise det?” Plantebaseret? Hvorfor? Og hvordan?