Portobello schnitzel

Kan vi spise for meget frugt?

Dem som kender mig ved også at jeg er en stor “fruitaholic”. Hold nu op hvor jeg elsker frugt, og hvor jeg spiser utrolig meget af det, hver dag, året rundt. Jeg kan ret hurtigt kværne en melon, det kræver mig faktisk ikke meget mere end en kniv og 5 min.. griner – kender I det?

Jeg er PT i vores hus i Spanien, og her får jeg altid endnu flere forskellige frugter – for de smager altså bare lige af det mere hernede, og udvalget er så stort. så imorges blev der blandt andet indtaget frugt direkte fra melonen 😀 ^

Jeg har det dog ikke “dårligt” med at gøre det, jeg ELSKER frugt, og det samme gør min krop – og i min optik, så NEJ synes jeg ikke at vi kan spise for meget frugt. Jeg synes i hvert fald ikke at det er dårligt for os – som der er nogle der udtaler. Jeg mener – HVORDAN kan noget der er så naturligt, farverigt, energigivende, fordøjelsesvenligt, vitaminrigt og lækkert være dårligt for os? Dem der har udtalt det burde få et spark et hvis sted ;-D For frugt ER godt for os!

Og ja, det indeholder en del sukker, men i min optik, og hvad jeg kan mærke på kroppen, så er der stor forskel på det naturlige sukker fra frugten versus hvidt sukker. For så at stabilisere blodsukkeret og optage alle vitaminerne er det rigtig godt at spise det sammen med lidt nødder 😀

Jeg oplever ofte kunder i min kostvejledning der siger “jamen, jeg troede frugt var skidt for os? Jeg troede ikke vi måtte få så meget af det?” – det er der selvfølgelig forskellige holdninger til, men jeg står fast ved, og jeg har resultater på, at folk (inkl mig selv) får det SÅ meget bedre både psykisk, fysisk, energimæssigt og fordøjelsesmæssigt når de ikke udelukker frugten, men giver den gas på den front 😉 Vores krop kan altså bruge den til meget mere end en mars bar :-)!!

Det skal selvfølgelig ikke være HELE vores kost der er rent frugt, men især fra morgenen af, så vil jeg ALTID anbefale at fylde godt på, på frugtkontoen – det er masser af brugbar energi som vi kan bruge hele dagen 🙂

Nå, hvorfor er det så at jeg mener at frugt er så godt for os?

Det har jeg listet op lige her:

Frugt indeholder en masse vitaminer og mineraler.

Frugt indeholder sundt sukker, da det er bundet op på fibre, væske og næringsstoffer.

Frugt er let fordøjelig og kræver næsten ingen energi af din fordøjelse.

Frugt er vandholdigt og med til at rense dit fordøjelsessystem.

Frugt er med til at tilføre kroppen en masse sund energi.

Frugt indeholder enzymer, der er med til at nedbryde din øvrige mad i løbet af dagen, og giver dermed dine tarme bedre betingelser for at kunne fordøje maden optimalt.

Frugt indeholder få kalorier.

Frugt kan spises på mange forskellige måder: frugtsalat, friskpresset juice, smoothies, eller hvis der er travlhed en morgen bare frugt direkte fra frugtskålen:-).

Det er en god idé at indtage frugt med nogle nødder, eller andet fedtstof som fx en spiseskefuld god kvalitet koldpresset olie, da vi så bedre kan optage de fedtopløselige vitaminer (A D E og K).

Er du til frugt, og hvis ja, hvilke slags er dine yndlings :-D?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Portobello schnitzel