Jeg har fornyeligt medvirket i en podcast, og hvis du ikke er læsertypen, så kan du høre hele min historie på en Podcast jeg har medvirket i hos runcast.dk – direkte link HER

Men hvis du nu læste med “om Sissel” – så ved du lidt om hvem jeg er nu og hvor jeg har været tidligere. Men lad os nu lige skrue tiden tilbage….tilbage til hvor det hele begyndte… Nej, altså ikke helt tilbage til 1994 da jeg kom til, men tilbage til Juli 2015 hvor den lille Honda Jazz blev pakket til toppen med kufferter, “foder”, hunden Elvis, min mor, min far og jeg klemt sammen på bagsædet! 2000km foran os – og et nyt liv – i SPANIEN!

11262014_10153385625279002_3973795299181151841_n

Dengang.. ja dengang havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig jeg havde siddet som jeg sidder idag.
En lang historie kort;
Min mor og far havde netop fået færdigbygget vores nye hus i Spanien som primært skulle bruges som feriehus indtil min far var klar til at gå på pension. Da huset stod færdigt, og jeg kom hjem fra 8 måneder i Irland kom min mor på den idé at vi skulle udnytte mit nu flydende engelsk, og prøve arbejdet med Kangen Vand, kostvejledning, træning og foredrag af i Spanien til de bosatte englænder, skandinavier osv. Da hun spurgte om jeg var klar på et halvt år under varmere himmelstrøg og blå himmel stort set hver dag kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej! Så vi drog afsted!

Tiden går jo stærkt… utrolig stærkt! Jeg fik hurtigt en masse bekendtskaber (alle meget ældre end jeg, byen er jo indvaderet af pensionister.. haha – men dem kan man også lære meget af!). Spaniere havde jeg lidt svært ved at blive “venner” med eftersom de ikke talte engelsk – og det eneste ord jeg kunne var “Hola” som er “Hej”.
Anyway, jeg var en rigtig FITNESS-tosse, så jeg opholdt mig meget i det lokale fitness center i byen. I Oktober blev jeg spurgt om jeg ikke ville deltage i et løb i vores naboby Rojales. Jeg har altid løbetrænet en smule som cardio ved siden af styrketræning, men aldrig om jeg havde deltaget i et rigtig løb. Anyway – jeg er altid frisk på udfordringer, så jeg sagde selvfølgelig “jo, hvorfor ikke”.
Med nervøs mave ankom jeg til løbet, en hulans masse mennesker og fest i byen pga. løbet, og afsted det gik. Jeg startede ca midt i feltet med en masse deltagere, men kunne hurtigt mærke jeg bare ville FREMAD! Og afsted det gik, jeg blev ved med at overhale, hvilket motiverede mig til at overhale endnu flere, tilsidst endte jeg med at være den allerførste af alle kvinderne og med dét endte jeg med at vinde mit allerførste løb, 5KM på 19 min.
Jeg blev begavet med pokaler, gaver, slik og kosttilskud og jeg var overrumblet – men især også motiveret til at gøre det igen!

Så jeg fandt forskellige løb rundt omkring jeg kunne deltage i, og hvergang stod jeg øverst på skamlen. Jeg viste resultater som 10KM på 37.51 min, 7,58KM på 26,39 min.

Og helt tilfældigt blev jeg opdaget af en professionel løber fra Madrid, og selvom Madrid er meget mere nord på end hvor jeg boede, sagde han at han ville træne mig helt gratis, og det gjorde han så.
Coaching foregik  via SMS da han først og fremmest jo boede i Madrid, og derfor meget langt fra jeg, men også fordi hans engelsk var minimalt, og mit spanske heller ikke var fantastisk. Anyway, vi forstod hinanden og han havde allerede på en måned forbedret mig utrolig meget. Jeg gik fra at løbe 1-2 løbeture om ugen til at løbe hver evig eneste dag, hvilket var rigtig hårdt – men jeg gjorde selvfølgelig som han sagde – han vidste jo hvad han gjorde. Husker tydeligt den første gang han skrev til mig jeg skulle lave serier. Noget alla: “Tomorrow: 8x400mts 1.30, 4x200mts 0.45 rec 1min in track” og jeg sad med store øjne og tænkte “hvad F*nden snakker han om?”. Hvad er track? hvad er mts? og hvad er rec? – well, han fik forklaret og jeg skulle have min jomfrutur på en løbe bane!!! Stolt var jeg da det var overstået, og stolt sendte jeg billeder til coach af min første træning.. Han grinede… og skrev… DU LØBER DEN FORKERTE VEJ.. Åh ja, der var meget at lære!

FullSizeRender (8).jpg

Han begyndte hurtigt at blive mere manager-agtig for mig, i og med han pludselig skrev at jeg skulle være med i et internationalt cross country løb. Jeg blev meget overrasket eftersom jeg først og fremmest aldrig har løbet cross country løb før, men også fordi han ville have mig til at deltage i et ligefrem international løb? Kunne jeg virkelig følge med til det?

Det hele gik meget stærkt og jeg skulle udfylde en masse papirer og sende til Madrid så alt gik iorden, og inden jeg fik set mig om sad jeg i december i bilen på vej til mit første Cross Country løb i Quintanar de la Orden – oven i købet internationalt!
Alt gik absolut over al forventning, trods jeg aldrig har været så nervøs før.

FullSizeRender (7)

Jeg blev nummer to i min kategori (promesa). Jeg blev i Madrid en uge for at træne med teamet og min coach, og her lærte jeg en hel del. Jeg forstod stadig ikke situationen eftersom jeg fik alt betalt, pludselig var jeg i en hel anden verden end jeg nogen sinde havde troet. Hoteller forskellige steder rundt omkring med alt betalt, jeg fik løbetøj til løb osv og ovenikøbet sponsoret løbesko – da jeg jo selvfølgelig heller ikke havde nogen rigtige løbesko! Efterfølgende weekend var jeg videre til et endnu større og tv landsdækket stævne, endnu et international Cross Country løb, denne gang yderligere nord på i Venta De Banos. Utrolig højt level og selv kvinder fra Ethiopien deltog. I min egen kategori blev jeg nummer 3, og denne gang var det officielt så jeg modtog endda et trofæ for det. Utrolig stolt må jeg indrømme jeg blev. At jeg på bare 2 måneder havde formået at være placeret til et internationalt løb, også endda i Spanien, ja det var helt uforståeligt!

IMG_4764.JPG

Løbet blev sendt live på den spanske nationale kanal TeledeporteTV, så min ven tog lidt billeder af mig på skærmen haha!

10380276_10153711153494002_1916937143972228302_n

Et par weekender efter skulle jeg til mit første lønnede løb. Jeg skulle løbe et 10KM løb i Valencia og ikke nok med at få hotel, mad etc ville jeg også blive betalt for at komme og løbe. Skæbnen viste sig desværre at alt blev meget stresset for min krop, da det var samme weekend vi skulle have åbning af det nybyggede motionscenter – og jeg var desværre ramt af meget ømme lægmuskler samt en lille influenza som desværre gjorde jeg ikke kunne deltage. Men som min coach sagde er det allervigtigst at lytte til kroppen.

I Januar vandt jeg det regionale mesterskab i Kort Cross for klubber, og derfor blev klubben kvalificeret til det spanske nationale mesterskab i Kort Cross, hvordan det gik kan du læse HER.

I marts 2016 tog jeg flyet hjem for at prøve noget af – at løbe i Danmark. Min træner mente jeg kunne vise et godt resultat til de danske Mesterskaber og jeg fik i forbindelse med Skive AM meldt mig ind i både klub og meldt mig til 2 danske mesterskaber. Hhv 10KM landevej og 4Km cross. Alt gik over alt forventning, og jeg blev pludselig et navn og et ansigt i den danske atletik. Jeg tog guld i begge mesterskaber for U23, samtidig med jeg blev nr. 6 i senior gruppen i 10KM  og vandt sølv i cross.

img_7076

Efterfølgende deltog jeg i flere forskellige både motionsløb og mesterskaber, og jeg var i Maj måned 2016 for første gang udtaget til landsholdet for de nordiske mesterskaber. Så her havde jeg mit debut i landsholdtrøjen.

img_9510

Over sommeren 2016 stiftede jeg rigtig bekendtskab med Baneløb og fik lidt mere forståelse for atletikken og dens verden. Jeg løb 5000 meter Danmarks Mesterskab hvor jeg blev nummer 4, efterfølgende deltog jeg i Danmarks Mesterskaberne Ungdom hvor jeg fik sølv i U23 kategorien.

Før jeg fik set mig om hvor efteråret omkring os, og cross-sæsonen skulle til at starte. Jeg deltog i et par stævner i Danmark hvor jeg her kvalificerede mig  og blev udtaget til de Nordiske Mesterskaber.  Et stævne der fandt sted i Kristianssand og var en rigtig stor oplevelse for mig.

img_5406

I 2017 valgte jeg for real at rykke tilbage til Danmark og flytte til Århus (dog stadig med mine sikkerhedsboble/base i det Spanske som jeg fortsat returnere ofte til mange gange i løbet af året). Men forbindelse med min flytning til Århus, skiftede jeg klub til AGF atletik, hvor jeg endnu engang var en tur i landsholdstøjet og var til de nordiske mesterskaber på 10.000 meter – her vandt jeg i øvrigt sølv til Danmarks Mesterskaberne.

Jeg har efterfølgende i hhv 2017 og 2018 været med til de europæiske mesterskaber i Cross med det danske landshold, og taget flere hhv sølv og bronze medaljer i Danmarksmesterskaber i både kort cross, lang cross og 10km.

Jeg har mange mål, drømme og ambitioner om fremtiden, og nyder hvert sekund af den rejse jeg er på. Har du lyst til at følge med I den, så husk at du kan følge endnu mere med på min Instagram 🙂