Opskrift på lækker tærte uden æg!

Halli halløj, jeg har lært noget nyt idag – og det er jeg, som jeg nævnte på Instagram vitterligt glad for! Jeg eeelsker nemlig tærter, men får det sjældent lavet derhjemme da æg ikke rigtig er fast inventar i mit køleskab – og jeg gider ikke købe en helt pakke, for så at bruge 1-2 og smide resten ud! Mén da jeg er på visit hos mine forældre og menuen stod på tærte, så lærte min mor mig noget nyt – nemlig at en tærte nødvendigvis ikke behøver indeholde æg – og ved i hvad, den smager nærmest bedre uden 😀 Den er stadig spækket med gode proteiner fra både hytteost og mozerella ost, samt bunden er en grov bund – så den er ikke blot super lækker – den er også rigtig fornuftigt hvis man skal kigge på den i et ernæringsmæssigt perspektiv 😉 Jeg skal i hvert fald til at lave mange flere tærter derhjemme nu!
Derfor skal I da ikke snydes for opskriften, som tilmed er meget simpel:
Tærte med spinat/hytteost fyld!
Grov tærtedej (bunden)
1 dl fuldkornshvedemel
1,5dl hvedemel
1 dl A38
2 spsk olieAlle ingredienser æltes sammen til en fast blød dej. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet i ca 30 min.
Rul derefter dejen ud helt tynd og tryk den i en smurt tærteform.Prik nogen huller rundt omkring med en gaffel og bag den i ovnen i 10min ved 200 grader . Herefter tilsættes fyldet:
Tærtefyld
1 løg
2 porre
1 pose frossen spinat
400 gram hytteost (4,5%)
salt, peber1 hakket løg og 2 hakkede porrer lægges først som fyld.
1 pose frossen spinat – tøet op og væsket presset fra, blandes sammen med 400 gram hytteost (4,5%) samt salt og peber. Massen kommes ovenpå det andet fyld, og der toppes til sidst med en skive skåret tomat og 3-4 håndfulde revet mozerella ost!
Det hele bages igen i ovnen (200grader) i ca 30 minutter.
Sådan en tærte her egner sig super godt til at blive serveret med en frisk grøn salat til!
Velbekomme – jeg skal nyde den iaften med familie, vi skal nemlig fejre sen-fødselsdagsfest for min far, samt en indvielse af mine forældres nye hus 😀
Ingen kommentarer endnu