Opskrift på simpel efterårs-mos

Opskrift på lækker tærte uden æg!

Halli halløj, jeg har lært noget nyt idag – og det er jeg, som jeg nævnte på Instagram vitterligt glad for! Jeg eeelsker nemlig tærter, men får det sjældent lavet derhjemme da æg ikke rigtig er fast inventar i mit køleskab – og jeg gider ikke købe en helt pakke, for så at bruge 1-2 og smide resten ud! Mén da jeg er på visit hos mine forældre og menuen stod på tærte, så lærte min mor mig noget nyt – nemlig at en tærte nødvendigvis ikke behøver indeholde æg – og ved i hvad, den smager nærmest bedre uden 😀 Den er stadig spækket med gode proteiner fra både hytteost og mozerella ost, samt bunden er en grov bund – så den er ikke blot super lækker – den er også rigtig fornuftigt hvis man skal kigge på den i et ernæringsmæssigt perspektiv 😉 Jeg skal i hvert fald til at lave mange flere tærter derhjemme nu!

Derfor skal I da ikke snydes for opskriften, som tilmed er meget simpel:

Tærte med spinat/hytteost fyld!

Grov tærtedej (bunden)
1 dl fuldkornshvedemel
1,5dl hvedemel
1 dl A38
2 spsk olie

Alle ingredienser æltes sammen til en fast blød dej. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet i ca 30 min.
Rul derefter dejen ud helt tynd og tryk den i en smurt tærteform.

Prik nogen huller rundt omkring med en gaffel og bag den i ovnen i 10min ved 200 grader . Herefter tilsættes fyldet:

Tærtefyld
1 løg
2 porre
1 pose frossen spinat
400 gram hytteost (4,5%)
salt, peber

1 hakket løg og 2 hakkede porrer lægges først som fyld.

1 pose frossen spinat – tøet op og væsket presset fra, blandes sammen med 400 gram hytteost (4,5%) samt salt og peber. Massen kommes ovenpå det andet fyld, og der toppes til sidst med en skive skåret tomat og 3-4 håndfulde revet mozerella ost!

Det hele bages igen i ovnen (200grader) i ca 30 minutter.

Sådan en tærte her egner sig super godt til at blive serveret med en frisk grøn salat til!

Velbekomme – jeg skal nyde den iaften med familie, vi skal nemlig fejre sen-fødselsdagsfest for min far, samt en indvielse af mine forældres nye hus 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på simpel efterårs-mos