Kokosmælk sovs

Plantebaserede ovnbagte krydrede linse-bøffer

“Det er jo lidt ligesom falafler” “Uhm, jeg kan godt lide smagen fra rødløgene”.. Det var nogle af kommentarerne jeg fik på opskriften jeg fandt på idag. Jeg havde en pose forkogte linser i skabet, en broccoli stilk der trængte til at blive brugt og tænkte derfor – hmm hvad skal jeg lave. Det kom der disse lækre bøffer/deller/falafler you-name-it ud af. Rigtig godt krydrede og spækket med både gode kostfibre, proteiner og grønsager. Så er de iøvrigt helt veganske, og kan sågar laves helt glutenfrit. Så.. Hvad er der at sige, jeg kan klart anbefale dem 😀

Jeg er selv møg-dårlig til at stege, sådan noget fungerer bare aldrig for mig, jeg duer ikke engang til pandekager, haha. Derfor ville jeg prøve at lave “Bøffer” ved at ovnbage dem, og resultatet. Det blev altså overraskende godt 🙂

Opskriften kommer lige her:

Ingredienser:

 • 200 gram tørre linser kogt i saltet vand (eller 2 dåser/400gram allerede tilberedte linser) – jeg brugte grønne, alle farver/slags kan bruges!
 • 2 gulerødder revet
 • 1 broccoli stilk revet
 • 1 rødløg hhv revet eller fint hakket – hvad du er mest til. Jeg kan godt lide hakket løg.
 • 3 spsk soya
 • 4 spsk havregryn
 • evt 1-2 spsk valgfri mel
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk tandori masala (indisk krydderi – kan undlades, men giver god smag)
 • 3 tsk karry
 • salt og peber
 • olivenolie

For-varm ovnen til 200 grader varm luft.
Rør alle ingredienserne sammen – jeg brugte bare hænderne, og form derefter til “bolde”. Læg dem på en bagerist med bagepapir og pres dem lidt mere flade. Pensl dem med olie og smid dem i ovnen i ca 25 minutter. Lad dem køle af før ud begynder at pille dem af pladen. Har du undladt melen kan de godt være lidt svære at hive af uden de går i stykker, men så kan du bare “forme” dem på ny 🙂

Velbekomme 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosmælk sovs