Plantebaseret ristaffel

Skal du have gæster og gerne vil gøre det nemt, men stadig have lidt til alle? Så er ristaffel altså sjældent noget man går galt i byen med 😀 Og det kan endda laves helt plantebaseret, med tilbehør for kød spisere (altså fx stege noget kylling i peanutbutter ved siden af :-P) – så er der lidt til alle 😀
Af rå tilbehør plejer jeg ofte at have følgende i små skåle (frugt og grønt skåret i små stykker)
Squash (reven på rivejern), rødbeder (reven på rivejern), tomater, agurk, gulerødder, majs, ærter, æbler, banan, rosiner, kidneybønner, kokosmel og peanuts – og mango chutney!
Selve sovsen skifter af hvilke grønsager jeg har på lager, men her er et bud på en opskrift 😀
Vegansk sovs til ristaffel
Svits 1-2tsk karry, 1-2tsk guerkemeje, spidskommen, 1 helt hakket løg, 1 hakket porre og 2 fed hvidløg(fint hakket) i en gryde med olie og soya.
Tilsæt herefter forskellige grønsager (jeg bruger ofte bambusskud, babymajs, rød peber, champignon, og squash – men man kan hakke lige de grønsager man har).
Steg dem med de brunede løg etc, og tilsæt herefter 1 dåse kokosmælk, 1-2 dåser hakkede tomater samt godt med salt. Bring retten i kog og lad den derefter simre.
Smag til med salt og peber – evt tilsæt et par spiseskefulde flødeost hvis ikke versionen skal være vegansk 🙂
Jeg plejer at koge fuldkorns ris til – men indrømmer gerne at jeg spiser mest af sovsen og toppings – det er jo det der smager bedst ;-P
Ingen kommentarer endnu