Romkugler på BØNNER!

Positiv Psykologi – HEY! Du ser sgu godt ud idag!

Jeg har netop færdiggjort min uddannelse som Positiv Psykologi Vejleder, og i den forbindelse har jeg lavet et skriv om positiv psykologi, og vejen til et længere, sundere og gladere liv. Livet er for kort til at leve det negativt, og det vil jeg gerne hjælpe andre med at finde frem til. Rigtig god fornøjelse 😀

HEY! Du ser sgu godt ud i dag!

Læs lige overskriften igen og sig det højt til dig selv. Hvad tænker du? Smiler du? Bliver du glad? Det gør du med stor sandsynlighed, for det gør vi, vi bliver glade når vi hører noget positivt. Glæde er en følelse. En positiv følelse manifesteres i vores krop, og bidrager til vores sundhed. Sådan er vores hjerner og kroppe indrettet.

Fortæller du nogensinde dig selv det? At du ser godt ud? At du gør det godt? Det burde du gøre noget oftere, vi ser ud og er som vi gør os til, og hvis vi fortæller os selv, at vi ser godt ud og gør det godt, så ser vi faktisk godt ud og præsterer bedre. Hvis du starter dagen med at se dig selv som en fiasko, så er du allerede i minus på din positivy ratio og skylder dig selv 3 positive tanker. Men HURRA for livet er fedt, og indeholder så meget godt, for så kan vi faktisk hurtigt finde flere positive ting i vores ellers grålige hverdag. Tænk bare på billisten der holdte for dig da du skulle passere vejen, da kaffen smagte virkelig godt imorges, da solen skinnede gennem vinduet og varmede dine skuldre, da barnet havde tegnet dig en tegning, da din veninde roste din t-shirt, da din løbetur føltes som en leg, da du fik rabat i Rema1000, da der var nyt afsnit i din yndlingsserie, da de spillede en go’ gammel klassiker i radioen eller da dit hår var lige til at sætte.

Hvorfor tænke på alle disse ting? Fordi livet med en positiv tankegang er så meget mere. Med et positivt sind kan du faktisk fremme din mentale trivsel og sundhed. Sundhed er mange ting. Sundhed er også en følelse. En følelse af, at du har lyst til at leve, og at du føler dig stærk og glad. En følelse du let kan dyrke, og en følelse der bliver endnu lettere at dyrke, jo oftere du dyrker den. Faktisk er der mange positive følelser der kan bidrage til mere positivitet. En positivitet du kan smitte andre med. Men bare rolig, det er ikke en sygdom. Positive mennesker får i stedet færre sygdomme og lever længere. Og det er videnskabeligt bevist.

Det lyder jo alt for godt, kan det nu være sandt? Ja, det kan det faktisk, og hvis du tror på det, så er du allerede et godt stykke.

Mulighederne til at skabe mere positivitet i dit liv er mange. Faktisk er du omringet af dem.

Hvis du skulle nævne 3 ting du er helt vild med at lave/gøre, hvad er så det?

Spørg da dig selv, hvor ofte gør du det? Sjældent? Hvorfor? Undskyld mig, men hvorfor dælen bruger du ikke tid på det du kan godt lide at gøre?

Egoistisk? Nej, nej, nej overhovedet ikke. Det er faktisk sundt at tænke på sig selv og bruge tid på sig selv. Gør det til en prioritering i din hverdag. Brug tid på noget af det du godt kan lide. Det er en investering i dig selv og dit velvære. Det er en investering du bør gøre til en vane i din hverdag. En investering du ikke vil fortryde.

Hvad er du god til? Du vil formodentlig svare noget alla ”jeg er god til at løbe/lave mad/fiske/hoppe på trampolin/lægge make-up/indsæt selv det du er god til”, men det er ikke dette jeg søger. Jeg leder efter din styrke. Din karakterstyrke. Din bestemte måde at handle, tænke og føle på.  Det er nemlig nogle styrker du kan dyrke i din hverdag, nogle styrker der kan bidrage til at din hverdag bliver meget mere positiv, og du bliver lykkelige, mere selvsikker, får mere selvtillid, energi og opnår dine mål.

Men hvad er så din styrke?

Dine styrker er der hvor du er fyldt med energi. Det er de tidspunkter hvor du er succesfuld, også i andres øjne. Det er der du føler at måden du handler på falder dig helt let og naturligt, og det er her hvor du har lyst til at udvikle dig. Det er når du føler dig stærk.

Dine styrker kan du finde ved at tage en VIA test som på linket her:

https://www.viacharacter.org/Account/Register(man skal lige “oprette sig” helt gratis, og kan vælge dansk derinde)

Og jeg vil anbefale dig at tage den, for du vil blive meget klogere på dig selv og dine styrker. Dine styrker bør du dyrke. Brug dem i din hverdag, alt du kan. Brug dem på arbejdet, derhjemme, overfor dig selv, overfor andre, og alle steder du kan komme til det.

Dine styrker kan hjælpe dig med at komme i flow. At være i flow er helt fantastisk. Flow er når man er helt fordybet i det arbejde man laver. Det opstår når udfordringer og kompetencer er afstemt i forhold til hinanden. Og jeg kan sige dig – du kan mærke det når du er i det! Det hele spiller bare, og du mærker virkelig hvor stærk og dygtig du er!

Det der med at være stærk og dygtig, det må vi nemlig gerne synes at vi er. Anerkendelse er netop endnu en faktor til at bidrage til et mere positivt liv. Anerkend dig selv, anerkend folk omkring dig, anerkend dine kollegaer for deres arbejde, anerkend din familie for dem de er, anerkend folk du møder på gaden for dine iagttagelser. Ros. Smil. Sig tak. Det giver ikke bare dem noget, det giver også dig noget. Den anerkendelse har jeg en milliard flere ord til, ligeledes har jeg en masse mere at fortælle om en positiv livsstil, men så vil dette indlæg blive en roman.

DERFOR, kære venner, så har jeg fået en idé. Jeg vil holde foredrag. For dig. For din mand. For din kollega. For din bedstemor. For alle slags individer. Og det er jeg netop startet på at forberede i skrivende stund.

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? Så send mig en besked med din mail, og jeg lover dig, jeg vil give dig mere info når jeg ved mere! Indtil da, dæl’dytme’ mange tak for du læste med 😀

/ Sissel Møller

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Romkugler på BØNNER!