Spaghetti squash? Hvad er nu det? VIDEO-OPSKRIFT på 5-minuts ret :-D

Pulled pork PÅ PLANTER! Lækker nem opskrift ;-D

Begejstringen over at jeg nu endelig fik prøvet “pulled jackfruit” af viser sig rimelig godt i billedet her, og begejstringen faldt bestemt ikke da jeg satte mig til bords. Det blev helt seriøst faktisk virkelig virkelig lækkert.
Jeg er nu ellers lidt skeptisk overfor alle de her kød alternativer, for der er ligesom en mening med at jeg ikke spiser kød – bla fordi jeg ikke bryder mig om det 😀 Men, jeg må indrømme, “pulled pork vegan style” dét kan jeg nu egentligt godt lide B-) Jeg kunne fornemme interessen på bla min Instagram opslag, og bestemt mig derfor for – at ja selvfølgelig skal I også have opskriften! Jeg blev inspireret af opskrifter på nettet, suppleret med hvad jeg selv havde, og med min viden om fx svampe og deres umami smag, så lavede jeg min egen version som lyder således:
Ingredienser
1 dåse Jackfruit (jeg købte min i Bilka i deres veganske hjørne)
2 fed hvidløg hakket
1,5-2 rødløg
1 portobello svamp eller en håndfuld champignon
til BBC saucen skal følgende ingredienser blandes i en skål:
1,5 dl Ketchup, 2 dl vand, 3 spsk Soya sauce, 3 spsk æblecider eddike, 2 store fed hvidløg hakket, 10 dråber stevia, salt, peber, Cayenne peber, frisk persille og basilikum hakket
(Alternativt hvis ikke du vil til at lave din egen barbecue marinade – så smut ned og køb en færdiglavet BBC sauce / dressing ;-D )
nå men det simple du gør er, at du bruner rødløg, hvidløg, svampe, krydderier på panden med Soya sauce, efter det er blevet svitset godt, tilsættes Jackfrugten (som du har taget ud af dåsen og vasket, samt revet fra hinanden med fingrene). De trevlede stykker brunes sammen med det andet på panden, og når det er blevet godt brunet tilsættes marinaden. Lad det koge lidt og sæt det så til at simre, evt tilsæt lidt elstra vand og salt. Simre simre simre indtil du ikke vil vente mere og velbekomme 😀
Det kan spises til alt, jeg lavede nogle fritter, frisk salat, ost og guacamole til. Det vil klart også gøre sig godt i en burger med coleslaw 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti squash? Hvad er nu det? VIDEO-OPSKRIFT på 5-minuts ret :-D